Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Planı

ENFEKSİYON ÖNLEME VE KONTROL EYLEM PLANI

 

 

 

Okul genelindeki normalleşme sürecinde, Salgın Hastalıkların (COVID-19 vb.) Kurumumuz, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız üzerinde bulaşını sınırlamak amacıyla tüm çalışanlarımızın Sosyal mesafe (min.1,5 metre) – Maske kullanımı – Hijyen kurallarını gözeterek aşağıdaki plan çerçevesinde hareket etmesi ve ekli kılavuzdaki bilgiler ışığında çalışması önem arz etmektedir.

 

Bu kapsamda tüm öğrencilerimizin, çalışanlarımızın kendisi ve arkadaşlarını koruması adına anılan önlemlere titizlikle uymasını rica ederiz.

 

FAALİYET/ BİRİM

 

YAPILACAK OLAN EYLEM

 

İLGİLİ BİRİM

 

TERMİN

Okulumuza girişler

Okulumuza gelen tüm çalışan ve ziyaretçilerimizin ateş ölçümü yapılacaktır. Ölçülen vücut sıcaklığı değeri 38°C ve üzeri olan kişilere giriş izni verilmeyip, ilk ölçümden en az 15 dakika sonra tekrar ölçülmesi, vücut sıcaklığı değeri hala 38°C derece ve üzeri olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlanmalıdır.

 

İşletme Müdürü/ Öğretmen

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Okula giriş yapan çalışan ve öğrencilerin maske takmış olmasın dikkat edilecektir. Maskesi olmayana maske verilecek, maskesiz giriş yapılmayacaktır.

İşletme Müdürü

Öğretmen

Öğrenciler

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Tüm öğrencilerimizin vücut sıcaklığı okula gelmeden önce evde velileri tarafından ölçülecek, vücut sıcaklığı 38°C ve üzeri olan öğrenciler okula gönderilmeyerek veliler tarafından Okul Yönetimine bilgi verilecektir.

Veliler

İlgili Okul Müdürleri

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

 

İşletme Müdürü/Güvenlik Personelleri

Birim Müdürleri

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Yemekhane

Yemek saati için düzenleme yapılarak, yoğunluk olmasının önüne geçilecektir. Her birim/sınıf için belirlenecek saat dilimi ilan edilecektir.

Yemekhane girişinde herkesin el antiseptiği kullanması sağlanacaktır.

Okul Müdürleri

İşletme Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Masalar en fazla 2 kişi masanın zıt köşelerinde oturacak şekilde düzenlenecektir. Masalardaki örtülerin üzeri silinebilir malzeme ile kaplanacak, her kullanımdan sonra masalar dezenfektanla silinecektir.

İşletme Müdürü

Yemekhane Personeli

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Yemekhane içerisindeki salata servisi kaldırılmıştır. Yerine, kapalı kapta yemek verilecek, yemekhane içerisindeki tuzluk, baharat, sürahi vb. temas gerektiren eşyalar kaldırılacak, bunların yerine tek kullanımlık pet şişede su, tuz, baharat kullanılacaktır.

İşletme Müdürü

Yemekhane Personeli

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Tek kullanımlık çatal, bıçak, kaşık, peçete ve ıslak mendil kağıt poşet içerisinde verilmeye devam edilecektir.

İşletme Müdürü

Yemekhane Personeli

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Yemek servisinde görev alan çalışanlar mutlaka maske, bone, eldiven kullanacaktır.

İşletme Müdürü

Yemekhane Personeli

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Çay Ocakları

Çay ocaklarına görevli haricinde giriş ve görevli personel haricinde asla çay alımı yapılmayacaktır. Birim amirleri bu hususu takip edeceklerdir. Kişilere ait kullanılan her bardak sadece bulaşık makinesinde yüksek ısıda yıkanacak, diğer servislerde karton bardak kullanılacaktır.

İşletme Müdürü

Çay ocağında Görevli Çalışanlar

Tüm Personel

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Su Sebilleri

Okulumuz bünyesinde kullanılan su sebilleri, kontrol edilmesi güç ve bulaş riski yüksek olduğundan, ikinci bir duyuruya kadar kullanıma kapatılması, öğrenci ve çalışanlarımıza kapalı şişede su verilmesi sağlanacaktır.

 

Genel Müdür

İşletme Müdürü

Okul Müdürleri

Muhasebe Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Çalışma Ofisleri

Öğretmen Odaları

Çalışma ofislerinde ve öğretmen odalarında 1,5 metre mesafeye uyacak şekilde düzenleme yapılacak, Birim yöneticisinin gerek görmesi halinde başka bir odada, diğer bir bölümde, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma vb. uygulama ile önlem alınacaktır.

Genel Müdür

Okul Müdürü

Birim Sorumluları

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Çalışma ofisleri her gün mesai bitiminde temizlenecektir.

 

İşletme Müdürü

Destek Hizmetler

Sürekli

Çalışma ofislerinde masalar üzerinde klasör, dosya, evrak vb. olmaması bunların dolaplarda, çekmecelerde muhafazası temizlik ve hijyen açısından önem arz etmektedir. Kalem, zımba, delgeç vb. eşyalar ortak kullanılmamalıdır. Zorunlu hallerde dezenfekte edilmelidir.

 

Tüm çalışanlar

Sürekli

Toplantılar

Toplantılar olabildiğince telekonferans yoluyla yapılmaya devam edecek, zorunlu hallerde yapılması gereken yüz yüze toplantılarda da sosyal mesafe kurallarına riayet edilecektir. Toplantılarda maske kullanılacaktır. Toplantı salonu sık sık havalandırılacaktır.

Birim Yöneticisi/ Tüm çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

Kronik Hastalığı bulunan çalışanlarımız

Kronik rahatsızlığı bulunan ve süreç boyunca uzaktan çalışan, izinli olan vb. çalışanlarımız, rahatsızlık durumlarını gösterir evraklarını (Doktor raporu, tahlil, tetkik vb.) bir dosya ile genel müdür onayı ile işyeri hekimimize ulaştıracak, işyeri hekimimiz de konuyu Kontrol Önlemleri Hiyerarşi Ekibi gündemine alacak, komisyon kararı ile çalışıp çalışılmayacağına karar verilecektir. Karar, ilgili çalışana ve birim amirine duyurulacaktır.

Kronik Rahatsızlığı Bulunan Tüm Çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

Esnek Çalışma

Uzaktan Çalışma

İşyeri çalışma ortamının sosyal mesafe şartlarını sağlayan birimlerimiz için esnek/uzaktan çalışma sistemi sonlandırılmıştır.

Birim Yöneticileri/ Tüm çalışanlar

Temmuz 2020

Sosyal mesafe şartlarını taşımayan (1,5 metre mesafe) ofis ortamları için genel müdürün inisiyatifinde uzaktan çalışma yapabilecektir.

 

Birim Yöneticileri/ Tüm çalışanlar

2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince

 

 

 

 

Mescitlerin kullanımı

Okulumuz bünyesinde bulunan mescitte vakit namazları, TC. Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Planında belirtildiği üzere (Aksi bir karar alınmadığı takdirde) fiziki mesafeyi korumak, maske kullanmak şartıyla kılınabilecektir.

 

İşletme Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Mescit her sabah ve her vakit namazından sonra dezenfekte edilecektir.

İşletme Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Abdest alınan mekanlar, her vakit namazı sonrasında deterjanlı su ile temizlenecektir.

İşletme Müdürü

İkinci bir duyuru yapılana kadar sürekli

Covid-19 Vakası/Şüphesi

Öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın kendilerinin, yakınlarının ya da temas ettikleri diğer kişilerden birinde Covid-19 testinin pozitif çıkması, şüphe ile hastaneye yatırılması durumlarında  Kontrol Önlemleri Hiyerarşi Ekibi (Genel Müdür)ne bildirilmesi zorunludur.

Tüm Öğrenciler ve Çalışanlar

Sürekli

Eğitim

Temizlik, güvenlik, yemekhane, çay ocağı çalışanlarına işyeri hekimi tarafından Covid-19 kapsamında uyulması gereken kurallara ilgili eğitim verilecektir.

İşyeri Hekimi

12 Haziran 2020

Sağlık Birimi

KONTROL DIŞI

 

 

Bilgi İşlem Birimi

KONTROL DIŞI

 

 

Basın-Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

KONTROL DIŞI

 

 

Kantin

 

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

Spor Salonu/Havuz

 

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

 

Personel ve Öğrenci Servisleri

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

Sosyal Alanlar

 

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

Asansör

 

 

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

Yatakhane

 

 

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

Çamaşırhane

 

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

Açık/Kapalı Oyun Alanları

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

Kütüphane

 

 

 

KONTROL DIŞI

 

 

Vb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi